Er zijn veel mooie en relevante bewonersinitiatieven en organisaties die bewoners helpen met bijvoorbeeld energiebesparing maatregelen, maaltijdservice, reparaties en meer.
Maar niet elke buurt kent dergelijke initiatieven. Fix jouw wijk combineert de vele mogelijkheden die er zijn om bewoners te helpen hun woonlasten te verlagen, kwaliteit van leven te vergroten.
Bijgaand de aanpak van Fix jouw wijk.
In overleg met de gemeente of via de lokale media worden de wijken en eventueel bedrijventerreinen geselecteerd.
Relevante initiatieven om mee samen te werken worden benaderd.
Een Fix jouw wijk team wordt samengesteld om de behoeften van de bewoners van de straat te vervullen.
Een Fix jouw wijk nieuwsbrief wordt verspreid in de deelnemende wijken en we gaan deur tot deur. In de nieuwsbrief wordt het bezoek aangekondigd van het Wijk van Morgen team en bevat het interessante artikelen over besparingen, samenwerking advies en tips.De nieuwsbrief bevat een meting kaart voor gas, water, elektra, brandstof, telefoon, tv, internet, zorg, boodschappen en afval.
Ook kunnen bewoners aangeven of ze willen meehelpen met het team en scholen met het vergroenen en opknappen (kleine reparaties) van hun wijk.
Ook worden er fondsen geworven voor het buurtinitiatief met de meeste stemmen. Fondsen worden ook geworven voor het Fxi jouw wijk jaarbudget.
De fix jouw wijk activiteiten worden afgesloten met een groot buurtdiner. Het Fix jouw wijk team zet de activiteiten voort.
We maken gebruik van o.a. de toolkit aanpak energiearmoede in onze aanpak als bewoners wensen dat energiebesparings maatregelen worden uitgevoerd.
Bijgaand ook een interessant rapport van Wijkwijzer van de vele goede initiatieven die in wijken en ook vaak met bewoners worden georganiseerd. Fix jouw wijk past daar erg goed bij.
Klik hier voor het rapport van Wijkwijzer
Persoonlijk contact
Huishoudens
Het Wijk van Morgen team bezoekt in totaal drie keer de geselecteerde wijken in de gemeente.
Het team helpt indien gewenst elke bewoner met het invullen van de meting kaart. De woning wordt geanalyseerd en de meting kaart wordt met de bewoner doorgenomen en ook makkelijke besparingstips. Daarnaast worden ook mogelijkheden om samen te werken met medebewoners toegelicht.
Samenwerking kan bijvoorbeeld op het gebied van autodelen, wijkverpleging, boodschappen en energiecontracten.
In de gemeente wordt een bijeenkomst georganiseerd met presentaties, anonieme meting resultaten en nuttige informatie.
Indien gewenst kunnen ook ondernemers deelnemen
Het is onze ervaring dat ondernemers door gebrek aan tijd en inzicht nog niet voldoende besparingen benutten. Ook zal er aandacht worden besteed aan financiering, inkoop en online marketing kansen.
Voor meer informatie neem contact met ons op.
Comments